March 28 2018
Resepi untuk +- 26 biji. (40gram)
Bahan A
* 1 cawan susu pekat
* 1 cawan air masak
* 1 cawan minyak masak
* 1 cawan serbuk coklat/koko
* 1 cawan gula (saya kurangkan sbb topping dah manis)
Bahan B
* 2 biji telur
Bahan C
* 1 cawan tepung gandum
* 1/2 sudu teh baking powder
* 1/2 sudu teh soda bikarbonat
Cara2:
-satukan bahan A dan masak atas api sederhana. Kacau sehingga gula hancur.
-masukkan bahan B, kacau sekejap dan matikan api.
-masukkan bahan C dan kacau sehingga sebati.
- masukkan kedalam acuan/loyang ( saya timbang 40g setiap satu). Kukus selama 15 minit( bekas mini mcm dlm gambar).
-sejukkan dan siap untuk topping.
TOPPING
1 cawan susu pekat
1 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko
*satukan dan masak atas api sederhana +- 5 minit. Sejukkan dan blh tuang atas kek.
Kredit resepi: Naz reen